StoryEditor

Otkrivamo: Fatalna Josipa koja je srušila splitsku mafiju

Piše D  /  23.03.2019., 08:03h

Crni motocikl prilazio je polako parkiranom BMW-u "petici", s vozačeve strane... Kad se poravnao s luksuznom bavarskom limuzinom, suvozač s motocikla zapucao je iz pištolja prema silueti za upravljačem automobila.

Gotovo istodobno je, međutim, vozač motora iz čiste nesigurnosti dodao gas i odjurio u mrak. Ono što je trebala biti jednostavna egzekucija Joze Čabraje (28), jer upravo je taj Kaštelanin bio silueta u BMW-u, pretvorilo se u još jedan neuspješan pokušaj likvidacije. Ante Vučak (29), jer nad njim je otvorena istraga zbog pokušaja teškog ubojstva, pogodio ga je tek jednom, u lopaticu.

Iako teže ozlijeđen, Čabraja je sam došao do nedaleke ambulante u Kaštel Sućurcu, a pokazalo se da nije u pitanju posebno opasna rana. "Zahvaliti" za drugi rođendan tog 5. ožujka može nervoznom vozaču motocikla Robertu Žuveli (21).

Zanimljiva je i priča kako su namamili uvijek opreznog Čabraju, kojeg su već mjesecima imali na "nišanu".

Koji dan ranije momak se priključio vojsci pratitelja 22-godišnje Josipe R., na čije fotografije s Instagrama malo tko može ostati ravnodušan. Nažalost, Čabraja nije znao kako je Josipa djevojka Tonća Mikelića (20), člana kriminalne organizacije koja je radila o glavi ne samo Kaštelaninu...

Mikelić, shvativši potencijal, odmah je obavijestio vođu. "Žeki, imamo ulaz!", gotovo da je povikao mladi pripadnik bande. Obraćao se šefu Željku Rajiću (34). Dalje je bilo lako, nije trebalo biti genije pa osmisliti jednostavan, no efikasan plan. Atraktivna djevojka je preko Instagrama pozvala Čabraju, dogovorili su izlazak..

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:18