Article_Top_970x250

Otac monstrum ubio svoje petero djece, majka zamolila da mu poštede život

stravičan zločin

Otac monstrum ubio svoje petero djece, majka zamolila da mu poštede život

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Majka petero djece koju je ubio njihov vlastiti otac zapanjila je u utorak sve prisutne u sudnici u Južnoj Karolini zatraživši od porote da mu poštedi život, javlja AP.

"Nije prema mojoj djeci pokazao nikakvu milost, ali ona su ga voljela. Ako ovdje govorim u njihovo ime, onda to moram tako postaviti", rekla je majka Amber Kyzer.

Amber Kyzer pojavila se u sudnici na poziv obrane kako bi svjedočila na suđenju svom bivšem suprugu i kako bi se utvrdilo je li smrtna kazna primjerena za njegova kaznena djela. Naime, porota je prošlog tjedna Timothyja Jonesa proglasila krivim za pet točaka ubojstva, a sada ti isti porotnici odlučuju hoće li mu dodijeliti smrtnu kaznu ili doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja.

"Htjela sam ga rastrgati"

"Kada sam čula kroz što su prošla moja djeca, htjela sam ga rastrgati. Da mogu, kao majka, sada bih mu razderala lice. To iz mene progovara mama medvjedica. No osobno nisam zagovornica smrtne kazne. Poštovat ću sve što porota odluči", dodala je Kyzer.

Rasplakala se u sudnici kada se prisjetila svoje djece, no ipak je pred svima opisala kako ju je jednom prilikom njen tadašnji suprug udario pred njenom kćeri, pljunuo joj u lice i zaprijetio da će je isjeći i nahraniti svinjama.

Dodala je kako je Jones uvijek bio dobar otac, tijekom cijelog njihovog braka. Nakon razvoda, djeca su ostala s njim u Lexingtonu, a nju je smetalo što joj je otežavao da ih posjeti. Ona je završavala srednju školu i radila na tome da se zaposli kako bi ona mogla biti ta koja se brine za djecu.

Objasnila je kako ne želi da roditelji njenog bivšeg supruga pate kao ona jer zna kako je to kada izgubiš vlastito dijete.

Nekoliko generacija silovanja i ludila

Na sudu se doznalo kako Timothy Jones potječe iz obitelji koja je prošla nekoliko generacija zlostavljanja. Njegovu baku silovao je očuh te je s 12 godina rodila Jonesovog oca.

Majka mu je patila od šizofrenije i završila u bolnici za mentalno oboljele kada je Jones imao samo 3 godine. Navela je svojim liječnicima kako ju je zlostavljao njen otac i kako ju je znao, u sklopu vudu rituala, zaključati u ormar i staviti pored nje mrtvu kokoš iz koje je curila krv.

Stravičan zločin

Odvjetnici Jonesa objasnili su poroti kako je patio od mentalne bolesti i sloma živaca nakon razvoda. Jones je, naime, smatrao kako se njegov 6-godišnji sin zajedno s majkom urotio protiv njega pa ga je tijekom ispada bijesa u kolovozu 2014. godine ubio u njihovom domu.

Nekoliko sati kasnije odlučio je ubiti i ostalu djecu. Zadavio je rukama 8-godišnjeg Meraha i 7-godišnjeg Eliasa, a pojasom ugušio 2-godišnjeg Gabriela i jednogodišnju Abigail. Nije ih mogao zadaviti rukama jer su one bile prevelike za njihov mali vrat, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba