StoryEditor

Otac je priznao krivnju: Počelo suđenje za pljačku aerodroma u Dubrovniku

Piše D  /  26.05.2020., 12:05h

Na Županijskom sudu u Dubrovnilku počelo je suđenje Antunu Katušiću i Saneli Hadžić za kazneno djelo razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik.

Antun Katušić je priznao krivnju za ono što mu se stavlja na teret. Sanela Hadžić je rekla da se ne osjeća krivom, pišu 24sata.

Podsjetimo, oružana pljačka na aerodromu dogodila se u listopadu prošle godine kada su zaštitare Zračne luke Dubrovnik koji su prenosili novac presrele dvije osobe na motociklu, uzele novac uz prijetnju vatrenim oružjem, a nakon krađe su se udaljile.

- Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv Antuna Katušića (46) zbog počinjenja kaznenog djela prikrivanja te protiv državljanke Bosne i Hercegovine (40) zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u razbojništvu počinjenog na štetu pravne osobe iz Dubrovnika.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je tijekom listopada 2019. godine, a okrivljenica od listopada 2019. od 25. siječnja 2020., po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu je okrivljenica htjela mu pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.

Tereti ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi stvaranja uvjeta i podjele uloga u činjenju naznačenog kaznenog djela, te je okrivljenica dovela osobu iz Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje u činjenju planiranog kaznenog djela. Prethodno je okrivljenik uzeo motocikl za kojeg je znao da je otuđen kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana Bosne i Hercegovine su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika pravne osobe uzeli novac u vrijeme dok je okrivljenik pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu. Okrivljenica je, nakon počinjenja kaznenog djela, u objektu u Dubrovniku u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom - još prije je izvijestio županijski DORH.

Još krajem prošle godine pisalo se o tome kako su priveli tatu i sina, sumnjivce za pljačku dubrovačke zračne luke. Antun i Antonio Katušić, otac i sin iz naselja Gabrili, osumnjičeni su da su u Zračnu luku Dubrovnik stigli s ukradenim skuterom oko 7.40.

Naoružani su zaskočili zaštitare koji su prevozili novac iz duty free shopa i sukobili se s njima. Zaštitar s novcem nije htio predati plijen pa su se počeli tući i hrvati po asfaltu, dok su ostali radnici zaprepašteno gledali.

Na kraju je jedan od razbojnika uspio izvući pištolj i uperiti ga u zaštitara, koji mu je predao torbu s oko 750 tisuća kuna.

Nakon pljačke dvojac je pobjegao u Sutorinu, mjesto u susjednoj Crnoj Gori. Tamo su sjeli u jedan restoran i ručali, pišu 24sata.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:11