Article_Top_970x250

Osvanuo mural preminulom vođi srpskog ogranka Noćnih vukova

niš

Osvanuo mural preminulom vođi srpskog ogranka Noćnih vukova

svibnja 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Screenshot

Organizacija Noćni vukovi bliska je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Njen vođa je Aleksandar Zoldostanov i nalazi se na crnoj listi SAD-a. Odlukom direktora OSA-a Osmana Mehmedagića zabranjen mu je ulaz u BiH.

Saša Savić Švaba (44), vođa srpskog ogranka ruskog moto kluba Noćni vukovi, preminuo je od posljedica infarkta, a u njegovu "čast" u Nišu oslikan je mural.

- Okupila nas je ideja zbog nedavnog nemilog događaja, kada nas je napustio Saša Savić Švaba, te smo mu s prijateljem naše udruge, akademskim slikarom Savom Mišićem, odlučili posvetiti mural u Ulici Milunke Savić, na zgradi broj 2 - rekli su za Jugmediu iz Udruge Radne akcije Delijski vis Niš.

Kako su dalje dodali, na najkreativniji način, a shodno njihovim mogućnostima, "opraštaju se od ljudske veličine kakav je Saša bio".

- Ovom prilikom iskazujemo poštovanje i sućut obitelji i njegovim prijateljima i dočaravamo njegovu ulogu i značajnost za cjelokupno naše društvo i kulturu - poručili iz Udruge.

Podsjećamo, organizacija Noćni vukovi bliska je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Njen vođa je Aleksandar Zoldostanov i nalazi se na crnoj listi SAD-a. Odlukom direktora OSA-a Osmana Mehmedagića zabranjen mu je ulaz u BiH.

Dnevnik.ba