StoryEditor
bio u pritvoru

Osumnjičenik za ubojstvo sarajevskih policajaca uhićen ispred državnog zatvora u Vojkovićima

Piše desk  /  02.02.2022., 14:54h
Nedavno mu je pritvor bio produžen za tri mjeseca, ali je uz dogovor Tužiteljstva ŽS i Tužiteljstva BiH podnesen prijedlog za ukidanjem, kako bi ga SIPA uhitila i predala županijskim tužiteljima.

Pripadnici SIPA-e danas su po nalogu Tužiteljstva ŽS uhitili automafijaša s Pala Marka Trifkovića Žižana, osumnjičenog za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Ova je informacija potvrđena je Tužiteljstvu ŽS.

Avaz je otkrio detalje njegovog uhićenje. Trifković je SIPa uhitila ispred državnog zatvora u Vojkovićima. 

Naime, njemu je rješenjem Suda BiH ukinut pritvor u kojem se nalazio zbog krađe vozila u predmetu "Volan". 

Nedavno mu je pritvor  bio produžen za tri mjeseca, ali je uz dogovor Tužiteljstva ŽS i Tužiteljstva BiH podnesen prijedlog za ukidanjem, kako bi ga SIPA uhitila i predala županijskim tužiteljima.

SIPA je, nakon odluka Suda da se Trifkoviću ukine pritvor, istoga sačekala ispred zatvora i uhitila. On se nalazi na kriminalističkoj obradi u SIPA-i i sutra će biti predan u nadležnost Tužiteljstva ŽS.

Ova automafijaš s Pala prije tri tjedna je ispitan u Tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Žižan je uz Aleksandra Macana i Savu Marinkovića ključni akter koji je kobne noći bio na Alipašinom Polju, kada su policajci likvidirani. Njegovo ime spominje se i u dopuni izvještaja MUP-a ŽS, koji je Tužiteljstvu ŽS upućen 5. studenog prošle godine. U ovom izvještaju MUP ŽS naveo je šest osoba koje se dovode u vezu s likvidacijom Šehovića i Vujinovića.

Ime Žižana u svom iskazu tužiteljima spomenuo je i automafijaš Macan, koji se krajem godine predao Tužiteljstvu ŽS.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:18