StoryEditor
sarajevo

Osumnjičenik za lažne dojave o bombama u pravosudnim institucijama bit će ispitan zbog terorizma

Piše desk  /  17.06.2022., 11:41h

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine će ispitati osumnjičenog koji je jučer uhićen na području Županije Sarajevo zbog sumnje da je dojavio informacije o lažnom postavljanju bombi u pravosudnim institucijama.

Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju u stalnom je kontaktu i koordinaciji s djelatnicima SIPA-e, DKPT-a BiH, MUP-a ŽS, kao i tužiteljem Županijskog tužiteljstva Sarajevo, oko provođenja istražnih aktivnosti u vezi dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u Kompleksu pravosudnih institucija BiH i Općinskom sudu Sarajevo.

Osumnjičena osoba lišena je slobode za kaznena  djela ugrožavanja sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti radi daljeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentiranja i kaznenog djela terorizma.

Istražnim aktivnostima utvrđuje se i moguća povezanost navedenog osumnjičenog s drugim sličnim kaznenim djelima počinjenim u prethodnom periodu.

U sklopu daljih istražnih aktivnosti, kada se steknu uvjeti, osumnjičeni će biti doveden u Tužiteljstvo BiH i ispitan u svojstvu osumnjičenog za kazneno djelo terorizma.

Tužiteljstvo BiH radi na procjeni prouzročene štete jučerašnjim dojavama, zbog odgođenih ročišta i onemogućavanja rada institucija, čija će naknada biti stavljena na teret osumnjičenom, te se vrše aktivnosti na prikupljanju podataka o pokretnoj i nepokretnoj imovini, u cilju nadoknade prouzročene štete.

Značajnu pomoć u otkrivanju i lociranju osumnjičenog pružila je OSA BiH. Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Dnevnik.ba

22. srpanj 2024 06:21