StoryEditor
stegnut obruč

Osumnjičenici za ubojstvo sarajevskih policajaca: Tko laže, mladoženja ili kum?

Piše desk  /  07.01.2022., 13:01h
Sava Marinković, kojeg Tužiteljstvo Županije Sarajevo sumnjiči za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju, trebao bi u srijedu, 12. siječnja, izaći iz njemačkog zatvora, u kojem je služio kaznu zbog trgovine narkoticima, piše Avaz.

Marinković je najavio da će se predati pravosudnim organima BiH koji su za njim prošlog tjedna raspisali međunarodnu Interpolovu tjeralicu.

Marinković će odmah po izlasku, piše Avaz, biti uhićen i potom predan bh. policijskih organima. Nakon toga, prema proceduri, bit će prebačen u pritvor, koji mu je već određen nakon raspisivanja tjeralice od Županijskog suda u Sarajevu.

Duško Tomić, odvjetnik Aleksandra Macana, koji se nedavno predao Tužiteljstvu, rekao je krajem prošle godine da je Marinković, pucajući iz vozila Seat, ubio Šehovića i Vujinovića pogodivši ih u glave. On je novinarima rekao da je to Macan kazao u iskazima tužitelju.

No Marinkovićev odvjetnik Bojan Veselinović tvrdi da njegov klijent dolazi u Sarajevo i da je spreman na suradnju s Tužiteljstvom ŽS i istražnim organima.

- Rekao mi je da nema veze s ovim što se tvrdi i piše - kazao je Veselinović.

Zanimljivo je da je, kako piše Avaz, Marinković bio vjenčani kum Macanu prije nekoliko godina. Bili su i dobri prijatelji. Gdje je puklo na relaciji Macan - Marinković za sada nije poznato

Pravo je pitanje tko ne govori istinu. Mladoženja Macan ili kum Marinković. Prema informacijama Avaza, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danima provjeravaju navode Macana. Prije svega one koji se odnose na vozilo i pušku.

To je razlog zbog kojeg on napušta pritvorsku jedinicu. Za sada, navodno, nije pronađen nijedan dokaz koji bi potkrijepio Macanove navode.

Sada je ključna uloga Marka Trifkovića Žižana, koji se, također, dovodi u vezu s ubojstvom sarajevskih policajaca. On je ispitan prošlog tjedna u Tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Žižan je, uz Macana i Marinkovića, ključni akter koji je, navodno, kobne noći kada su policajci likvidirani, bio na Alipašinom Polju. Ali on šuti kao zaliven i ništa ne otkriva.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:48