StoryEditor

Osumnjičeni za silovanje curice ipak idu u istražni zatvor

Piše D  /  17.10.2019., 07:10h

Kako doznaju 24sata, osumnjičenici za silovanje djevojke idu u pritvor.

Podsjetimo, par sati ranije sud se oglasio priopćenjem o cijelom slučaju. Naime, DORH i osumnjičeni žalili su se na prvotnu odluku suda.

"Obzirom na veliki interes vezan za kazneni postupak koji se vodi protiv petorice osumnjičenika zbog kaznenog djela silovanja maloljetnice, obavještavam Vas kako je danas 17. listopada 2019. godine izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a nakon zaprimanja žalbi stranaka, donijelo odluku u toj pravnoj stvari, vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama", piše u priopćenju Hrvoja Viskovića, glasnogovornika Županijskog suda u Zadru. 

U jednom mjestu u Dalmaciji prošli petak su privedena petorica jedva punoljetnih mladića. Uz još dvojicu maloljetnika, osumnjičeni su da su tijekom godine dana u više navrata grupno silovali sumještanku, tad 15-godišnju djevojčicu. U uznemirujućoj kaznenoj prijavi piše kako su silovanja snimali mobitelom, a onda je ucjenjivali, tukli i prijetili joj. Privedene je u međuvremenu sudac Ivan Marković pustio da se uz mjere opreza brane sa slobode.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:49