StoryEditor

Osumnjičena 21 osoba zbog incidenta u Borovu, tri osobe u zatvoru

Piše D  /  05.05.2021., 05:05h

Osumnjičene, među kojima je maloljetnik tereti se da su javno poticali na nasilje i mržnju 2. svibnja oko 6,50 sati u Borovu. Državno odvjetništvo ih sumnjiči da su po ranijem dogovoru i u cilju izazivanja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, tijekom prolaska ulicama naselja u skupini, nakon bacanja eksplozivnih pirotehničkih sredstava, opetovano zajedno glasno vikali i pjevali neprimjerene sadržaje, prenosi Hina.

Nakon prvog ispitivanja u tužiteljstvu, sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osmorice osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kaznenog djelo

No, sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv trojice osumnjičenika, dok je protiv petorice osumnjičenika odbio prijedlog i odredio im kao mjere opreza zabranu posjećivanja područja Općine Borovo i obvezu redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji.

Incident se dogodio u Borovu gdje većina stanovništva slavi pravoslavni Uskrs koji se poklopio s 30. obljetnicom pogiblje pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, ubijenih 2. svibnja 1991. u tome mjestu.

Skupina navijača izvikivala je pritom neprimjerene uzvike poput "Ubi Srbina", što je naišlo na osudu političkih stranaka te vlade, predsjednika Zorana Milanovića i Srpskog narodnog vijeća.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:13