StoryEditor
sporazum o priznanju krivnje

Osuđeni policajci iz istočne Hercegovine te trojica pripadnika Granične policije

Piše desk  /  21.09.2022., 07:36h

Sud Bosne i Hercegovine donio je presudu kojom je osmoricu optuženih, među njima trojicu pripadnika Granične policije BiH, osudio na po godinu uvjetne kazne zatvora po sporazumu o priznanju krivnje, zbog počinjenja više kaznenih djela, među kojima je davanje dara i drugih oblika koristi, piše Detektor.

Sudac Stanko Blagić je naveo da je Sud BiH prihvatio sporazum o priznanju krivnje između Tužiteljstva BiH i obrana svih optuženih, nalazeći da postoji dovoljno dokaza za krivnju optuženih. Dodao je da je Sud tijekom donošenja presude cijenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti.

Sudac Blagić je tijekom izricanja presude kazao da se optuženi Goran Milošević, Svetozar Kašiković i Vladislav Pravica osuđuju na po godinu uvjetne kazne zatvora, uz sporedne novčane kazne u rasponu od 4.000 do 6.000 konvertibilnih maraka (KM).

Oni se terete u svojstvu policijskih službenika Granične policije BiH zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, primanja poklona i drugih oblika koristi, krijumčarenja te nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda.

Optuženi Milorad Rogač i Darko Đurica osuđeni su na po godinu uvjetne kazne zatvora, uz sporedne novčane kazne od po 3.000 KM, a kako je rekao sudac Blagić, terete se za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, davanje poklona i drugih oblika koristi, krijumčarenje te nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Zoran Rogač, Goran Svorcan i Aleksandar Milinić su osuđeni zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, krijumčarenja te nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, uz sporedne novčane kazne u rasponu od 1.000 do 3.000 maraka.

Sud BiH je u studenom prošle godine potvrdio optužnicu protiv osmorice koji se terete da su od prosinca 2020. do sredine travnja 2021. godine postali pripadnici grupe ljudi s ciljem činjenja kaznenih djela “krijumčarenje, nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda te davanje dara i drugih oblika koristi”, odnosno uz elemente koruptivnih kaznenih djela, i izbjegavajući mjere carinske kontrole, bavili se prenošenjem preko državne granice akciznih proizvoda čiji je uvoz zabranjen, odnosno zahtijeva posebno odobrenje, sve u cilju stavljanja u promet trošarinskih proizvoda koji nisu obilježeni markicama BiH.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 02:47