StoryEditor

Ostojić: "U Splitsko-dalmatinskoj možemo u koaliciju i s Mostom, samo da maknemo HDZ"

Piše D  /  19.05.2021., 09:05h

"Praktički ste sami radili kampanju i ušli u drugi krug, jeste li ljuti na stranku što vam nije pomogla", pitala je reporterka Nove TV, a Ostojić je odgovorio da nema potrebe to spominjati.

"Radio sam kao inače, dao sve od sebe. Rezultat je uzdrmani HDZ u županiji", kaže Ostojić te dodaje kako je drugi krug nova utakmica i "prilika da se HDZ skine s trona".

"Potrebno je ujediniti sve snage da se makne loš HDZ"

Spomenuo je i neke probleme koji muče Splitsko-dalmatinsku županiju, a to su nezaposlenost, nedostatak prostornog plana, najgori su po povlačenju EU sredstava...

Kandidat za župana kaže i kako je moguća suradnja s Mostom.

"Potrebno je ujediniti sve snage i pokazati volju da se makne loš HDZ. Spremnost mora biti da se lošu vlast zamijeni, to podrazumijeva i suradnju s Mostom", kaže Ostojić te dodaje kako se ne radi o prevari birača te kako bi oporba mogla doći do toga da ima većinu u županijskoj skupštini.

Osvrnuo se i na protukandidata Blaženka Bobana kojeg je nazvao Plamenko. Reporterka ga je na to upitala "zovete ga Plamenko", a Ostojić je odgovorio potvrdno te objasnio: "Plamenko Boban je dobio više glasova u prvom krugu. Hvali se da pali i podmeće, a jedan je od glavnih ljudi u Vatrogasnoj zajednici."

"Čovjek se hvali time da je podmetao požare"

Ostojić dodaje kako je to slika HDZ-a i kako oni funkcioniraju.

"Nema ni kritike s te strane. Znači, čovjek se hvali time da je podmetao požare, a nalazi se u rukovodećem tijelu u Vatrogasnoj zajednici koja je tijelo državne uprave", rekao je Ostojić.

Komentirao je i loš rezultat SDP-a u Zagrebu i Splitu. Ostojić kaže da to nisu jedini gradovi te ističe da su pobijedili u Trogiru i Komiži, a stranka će analizirati rezultate izbora.

Na pitanje treba li netko u stranci odgovarati odgovara: "To će biti stvar za SDP. Moje mišljenje je da svatko treba snositi odgovornost za ono za što je nadležan."

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:02