StoryEditor

Osoblje u Googleovim uredima diljem svijeta napustilo radna mjesta

Piše D  /  01.11.2018., 03:11h

Osoblje u Googleovim uredima diljem svijeta napustilo je radna mjesta u znak prosvjeda zbog načina na koji se ta tvrtka odnosi prema ženama, tražeći nekoliko ključnih promjena u postupanju tvrtke u slučajevima optužbi za seksualno napastovanje, prenosi BBC.

Izvršni direktor Googlea Sundar Pichai poručio je osoblju da razumije njihovo nezadovoljstvo te da podupire njihovo pravo na akciju.

Bijes u kompaniji dosegnuo je točku vrenja prošli tjedan nakon što se doznalo da je visokorangirani zaposlenik, napuštajući tvrtku, primio otpremninu od 90 milijuna dolara iako je Google optužbe na njegov račun za seksualno uznemiravanje ocijenio "vjerodostojnima".

Riječ je o Andyju Rubinu, jednom od izvršnih direktora i "tvorcu" operativnog sustava Android. Njega je za seksualno uznemiravanje prije pet godina prijavila zaposlenica kojoj je bio šef, optuživši ga zbog prisiljavanja na oralni seks u hotelu još 2013., no Rubyn opetovano odbacuje te optužbe.

"Nikada nisam prisilio ženu na seks u hotelu. Te lažne optužbe dio su kampanje blaćenja", napisao je Rubin na Twitteru, dodajući da je riječ o tempiranoj priči koja bi trebala poremetiti postupak njegove rastave braka i borbe za skrbništvo.

Preko svojeg glasnogovornika poručio je da je Google napustio samostalno i prema vlastitim uvjetima, a ne kako mu se stavlja na teret.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:14