StoryEditor

Osoba iz Širokog Brijega privedena zbog oružane pljačke, za ostalima se traga

Piše D  /  14.05.2019., 08:05h

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dana 12. svibnja .2019. godine oko 23,55 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u tijeku izvršenje kaznenog dijela “Razbojništva” iz čl 289. KZ F BiH na benzinskoj crpki HOLDINA BS Kravice u mjestu Bijača, općina Ljubuški. U izvršenju ovog kaznenog djela sudjelovale su četiri maskirane osobe uz upotrebu vatrenog oružja koji su koristili osobno vozilo marke “Audi” tip A6, BiH registarskih oznaka.

Po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PU Ljubuški, a policijski službenici Uprave policije blokirali su prometnice na području ŽZH. O ovom događaju izvješten je MUP HNŽ Mostar čiji su policijski službenici uočili predmetno vozili na području općine Čitluk koje se kretalo prometnicom prema Mostaru. Vozilo marke “Audi” tip A6 koje su najvjerojatnije koristili počinitelji ovog KD pronađeno je zapaljeno na lokalitetu Kozica u mjestu Miljkovići, Mostar, a u neposrednoj blizini uočeno je vozilo VW Golf tip 5, iz kojeg su tri osobe pobjegle u šumu. Navedeno vozilo prevezeno je u krug PU Mostar.

Policijski službenici MUP-a ŽZH priveli su jednu osobu sa područja općine Široki Brijeg zbog postojanja indicija da se može dovesti u vezu sa ovim KD nad kojim je otvorena kriminalistička obrada koja je u tijeku.

Policijski službenici MUP-a ŽZH i MUP-a HNŽ provode niz operativnih mjera i radnji u cilju otkrivanja počinitelja ovog KD, prenosi JabukaTv.

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješteno je ŽT ŽZH u Širokom Brijegu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:11