StoryEditor

Osnovne škole Mostara dobile vrijednu računarsku i školsku opremu

Piše D  /  11.10.2018., 08:10h

“Ovo je plod suradnje udruženja Bošnjaka iz Pariza i porodice Vahida Drljevića iz Blagaja. Na inicijativu predsjednika Udruženja iz Pariza Mustafe Drljevića, donacija od četiri računara i laptopa je dodijeljena Osnovnoj školi Blagaj za potrebe informatičkog kabineta kao i jedan laptop za potrebe nastavnika ove škole. Sve navedene škole su dobile školski pribor za sve učenike svojih škola”, priopćeno je.

U ovu akciju se uključilo i udruženje građana ratnih vojnih invalida “Mostar-Jugoistok” koji su svoju donaciju računara i prateće opreme uručili područnoj osnovnoj školi Vranjevići.

Predsjednik Udruženja invalida Avdo Idriz je izrazio zahvalnost predstavnicima udruženja Bošnjaka za pomoć u radu osnovnih škola. U ime svih osnovnih škola se zahvalio i direktor Osnovne škole Blagaj Zlatko Čerkez koji je naveo da bez porodice Drljević ne bi došlo do ove realizacije i da se nada i budućoj suradnji kako s ovim Udruženjem tako i sa svima drugim koji žele pomoći svim osnovnim školama. Podjeli su prisustvovali predstavnici svih osnovnih škola kao i predstavnici udruge ratnih vojnih invalida Mostar-Jugoistok, dodaje se u priopćenju.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 22:50