Article_Top_970x250

Osnovana radna tijela i kolegij Skupštine SBŽ-a

središnja bosna

Osnovana radna tijela i kolegij Skupštine SBŽ-a

pro 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Osnivanjem radnih tijela te imenovanjem kolegija Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) u Travniku je završena konstituirajuća sjednica novog saziva te zakonodavne institucije, koja je otvorena 23. studenoga dodjelom certifikata novoizabranim zastupnicima te osnivanjem klubova i potvrđivanjem kandidat za novo rukovodstvo.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je kako je okončanje konstituirajuće sjednice uvjet za održavanje izvanredne sjednice 6. prosinca, na kojoj će biti raspravljano o Nacrtu proračuna za sljedeću godinu, prenosi Fena.

- Namjera nam je da do konca godine usvojimo proračun, kako ne bismo išli s odlukom o privremenom financiranju. Smatram da poslovnički imamo prostora da usvojimo proračun do kraja godine - kazao je Kvasina.

Na upit novinara jesu li HDZ BiH i SDA postigle dogovor o vladajućoj većini u SBŽ-u, Kvasina je rekao da je to još otvoreno pitanje.

- Većina zvanično nije formirana, niti je bilo razgovora, pa je to još otvoreno pitanje... Ne bih prejudicirao da li ovo danas trasira smjer buduće većine, jer će o tome svi biti blagovremeno informirani ukoliko dođemo do faze da HDZ BiH i SDA razgovaraju o uspostavi vlasti - dodao je Kvasina.

Prema rezultatima listopadskih Općih izbora, od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Skupštini SBŽ-a, SDA ima deset, a isti broj mandata, nakon potpisanog sporazuma o postizbornoj suradnji sa Županijskim odborom HDZ-a 1990, ima i blok stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

Pet mandata osvojio je SDP BiH, po dva DF i SBB, dok će u idućem četverogodišnjem sazivu Skupštine SBŽ-a jednog zastupnika imati Nezavisni blok.

Klub Hrvata u Skupštini SBŽ-a broji 11 zastupnika, Klub Bošnjaka 18, dok Klub Srba ima jednog zastupnika.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250