Article_Top_970x250

Osnovana nova udruga branitelja sa područja Općine Neum

Branitelji '91.-e

Osnovana nova udruga branitelja sa područja Općine Neum

svibnja 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

U nedjelju je u Neumu održana osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Branitelji iz 91.-e.

Više od sedamdeset nazočnih branitelja za prvog je predsjednika nove braniteljske udruge odabralo Slobodana Bjeloperu, dok je mjesto dopredsjednika prema glasovima prisutnih pripalo Mati Bačiću.

Odabrano je i tročlano predsjedništvo i to ispred satnije Hutovo Jozo Konjevod, ispred policije Zoran Krešić, te ispred satnije Hrasno Dragan Menalo.

Udruga branitelja iz '91. nastala je kao produkt nezadovoljstva radom postojeće braniteljske udruge sa područja općine Neum, odnosno zbog sustavnog zanemarivanja populacije branitelja zbog koje i postoji.

Nova će braniteljska Udruga stoga prije svega biti nepolitička i neprofitna organizacija, a skrb o svim sudionicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima,  osobito o obiteljima poginulih i stradalih branitelja, te promocija nacionalnih povijesnih, kulturnih i drugih vrijednosti Domovinskog rata i vrijednosti hrvatskog naroda općenito, biti će vodeća nit njezina postojanja, navedeno je na Osnivačkoj skupštini.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Povezane Vijesti