StoryEditor
kultura

Osnovan Foto klub Mostar, mjesto koje okuplja zaljubljenike u fotografiju

Piše fena  /  15.01.2024., 19:41h

Mario Maduna, Marin Margeta i Denis Kapetanović osnovali su Foto kluba Mostar, mjesto gdje će svaki zaljubljenik u fotografiju moći pronaći podršku i motivaciju za daljnje usavršavanje.

Po riječima mostarskog fotografa Denisa Kapetanovića, jednog od osnivača Kluba, strast prema fotografiji je gorivo koje pokreće ovu priču, a krajnji cilj je da Foto klub Mostar postane nezaobilazna institucija u kulturnom životu grada Mostara.

Novoosnovana udruga već je postala članicom Asocijacije za umjetničku fotografiju u Bosni i Hercegovini "AUF BiH" što omogućuje aktivno sudjelovanje u razvoju i unapređenju fotografske umjetnosti na području Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije i Bosne i Hercegovine.

Uz niz aktivnosti usmjerenih na proširenje znanja članova i građana u području vizualne i fotografske umjetnosti, Foto klub Mostar organizira tečajeve, radionice, izložbe i druge kulturno-umjetničke događaje.

Njihova ambicija nije ograničena samo na unutar-klupsku aktivnost, već su osnivači aktivno surađivali s lokalnom zajednicom, organizirajući radionice za mlade i izložbe za javnost.

- Kroz organiziranje izložbi, javnih nastupa, seminara i ostalih kulturno-umjetničkih aktivnosti, klub nije samo svjetionik fotografije već i mjesto gdje se ljubav prema umjetnosti spaja s entuzijazmom zajednice - istaknuo je Kaptenović.

Foto klub Mostar poziva sve zainteresirane zaljubljenike da se pridruže i svojim entuzijazmom doprinesu evoluciji Kluba.

Dnevnik.ba

13. svibanj 2024 16:41