StoryEditor

Osmanović: Dodik se nameće za prvu osobu koja će ići u zatvor zbog negiranja genocida

Piše D  /  23.07.2021., 03:07h

Kako kaže, tim odnosom Dodik neće nanijeti štetu preživjelim žrtvama genocida već isključivo sebi, s obzirom da ovaj put Tužiteljstvo BiH neće moći nastaviti ignorirati njegovo protuustavno i nezakonito djelovanje.

- Ukoliko je spreman da podredi svoj komoditet za interese srpskog naroda, što je poručio tijekom današnjeg obraćanja, i ako zaista voli narod kojem pripada, što je također tvrdio, Dodik će prestati sa stigmatiziranjem cijelog naroda nametanjem kolektivne odgovornosti za genocid i s negiranjem činjenice koju su utvrdili najrelevantniji međunarodni sudovi - kaže Osmanović, prenosi Fena.

Kako navodi, pokušajem uvlačenja svih Srba u institucijama Bosne i Hercegovine i cijelog srpskog naroda u blato svoje destruktivne politike Dodik pokazuje upravo suprotno, da mu je osobni komoditet važniji od interesa naroda kojem pripada.

- Inzkova odluka je usmjerena isključivo protiv onih koji svoju politiku grade na negiranju genocida i koji time nanose štetu svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine - zaključio je Osmanović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:30