StoryEditor

Osmanagić: Piramide su energetske mašine

Piše D  /  19.11.2017., 03:11h

Direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić jučer je u Milanu održao prezentaciju o otkriću i kronologiji projekta bosanskih piramida te predstavio deset naučnih kriterija za definiciju piramida koji uvjerljivo dokazuju kako su piramide energetske mašine.

U Milanu je tom prilikom održana i promocija knjige Osmanagića "Piramide u Bosni i širom svijeta".

Osmanagić je govorio o arheološkom i interdisciplinarnom naučnom aspektu piramida u Visokom, energetskim fenomenima, utjecaju na duhovnost i ljudsko zdravlje.

Projekt je predstavljen kao najotvoreniji arheološki projekt u svijetu koji je, samo u posljednjih osam godina, privukao 2.900 volontera iz 62 zemlje svijeta, sa šest kontinenata, prenosi Fena.

Direktor Fondacije je istakao značajan doprinos talijanskih stručnjaka te naglasio da je antropolog, profesor Paolo Debertolis sa Sveučilišta u Trstu, tijekom svojih višegodišnjih istraživanja u Visokom, dokazao postojanje elektromagnetnih i ultrazvučnih fenomena na vrhu Bosanske piramide Sunca i unutar prapovijesnog Podzemnog labirinta Ravne.

Osim njega, doktor Simone Zoccarato je medicinskim analizama u rujnu dokazao da boravak u tunelima Ravne i izlaganje energijama piramida dovodi do procesa detoksikacije, izbacivanja otrova iz organizma i porasta koncentracije bijelih krvnih zrnaca.

Kako je Osmanagić rekao, svrha piramida nije bila da budu grobnice za kraljeve, već je energija piramida korištena za najvažnije funkcije u životu zajednice, između ostalog, zaštitu zdravlja, unaprjeđenje molekularne strukture vode i hrane, povećanje imuniteta, razvoj duhovnih čula te sprječavanje katastrofalnih vulkanskih erupcija i zemljotresa.

Poručio je kako će istraživanja u BiH biti uzor istraživačima piramida u svijetu u narednih 50 godina.

Osmanagić je govorio i o energiji piramida kao čistoj i besplatnoj energiji, povlačeći paralelu s radom Nikole Tesle, te o slobodnom protoku znanja i ukidanju tisućgodišnje elitne organizacije društva, otvorenosti u nauci, balansu fizičkog i duhovnog te životu u harmoniji s prirodom, priopćeno je iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:03