StoryEditor

Osman Mehmedagić i Muhamed Pekić sutra na ročištu u Sudu BiH

Piše D  /  11.02.2021., 09:02h

Tužiteljstvo BiH tereti Mehmedagića i Pekića da su u kolovozu prošle godine zloupotrijebili položaj i ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OSA-e radi privatnih i osobnih interesa da bi došli do fotografija i informacija o pošiljatelju anonimne kaznene prijave protiv direktora OSA-e, koju je Mehmedagić proglasio državnom tajnom.

Na prošlom ročištu 29. siječnja, Tužiteljstvo BiH je završilo svoj dio saslušanja i ulaganja dokaza, među kojima je i informacija s oznakom tajnosti za čije čitanje u javnosti je Mehmedagić rekao da predstavlja kazneno djelo.

Tužitelj Oleg Čavka uložio je i četrdesetak materijalnih dokaza, među kojima je naveo i više kaznenih prijava zaposlenih protiv direktora OSA-e.

Saslušan je istražitelj  kriminalističke policije Elvir Hubijer, koji je rekao da mu je Mehmedagić 14. rujna prošle godine rekao da je podnio kaznenu prijavu Federalnoj upravi policije protiv NN za lažno prijavljivanje i za izazivanje vjerske i nacionalne mržnje i pokazao mu kopiju, ali ništa od drugih dokumenata nije priložio.

Ročište je zakazano za 9:00 sati, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:31