Article_Top_970x250

Osigurane otpremnine za 500 radnika Aluminija, predviđen ostanak 380 uposlenih, Krizni stožer prelazi u fazu mirovanja

priopćenje nakon sjednice predsjedništva hdz-a bih

Osigurane otpremnine za 500 radnika Aluminija, predviđen ostanak 380 uposlenih, Krizni stožer prelazi u fazu mirovanja

kol 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: HDZ BiH

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH raspravljalo je o nizu aktualnih tema.

Predsjedništvo HDZ-a BiH razgovaralo je i o situaciji u Aluminiju Mostar s naglaskom na procese koji su se dogodili nakon 10. srpnja kako bi se umanjile negativne posljedice zbog privremenog gašenja proizvodnje ovog za BiH važnog poduzeća.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović aktivno je sudjelovao na 6 sastanaka Kriznog stožera kao predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zalaganjem u Kriznom stožeru preuzeta je briga o svim uposlenicima i moguća obnova proizvodnje u tržišnim uvjetima.

Krizni stožer kroz 6 svojih zasjedanja osigurao je otpremnine za preliminarno 500 uposlenika koji se mogu isplatiti ovaj tjedan, predvidio je u prvoj fazi ostanak oko 380 uposlenika u pripremi moguće proizvodnje, uveo je potencijalnog partnera za dubinsku analizu tvrtke sa željom potpunog pokretanja proizvodnje te je ispregovarao proces uvezivanja staža kontinuirano za sve uposlenike s Vladom FBiH.

Svi zadaci koji su inicijalno bili postavljeni pred Krizni stožer uspješno su riješeni, te Krizni stožer prelazi u fazu mirovanja i služi Nadzornom odboru i Upravi za logističku potporu kako bi se do kraja godine učinilo sve na otpočinjanju procesa proizvodnje. Uprava i menadžment Aluminija sada trebaju nastaviti djelovati u punom kapacitetu u svim daljnjim procesima.

HDZ BiH najoštrije osuđuje politizaciju i manipuliranje činjenicama koje su se iznosile u javnost u vremenu dok je Krizni stožer činio sve kako bi Aluminij pokrenuo.

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je sve nadležne i pravosudne institucije u BiH na poduzimanje svih potrebnih mjera i aktivnosti, kako bi se ispitale i utvrdile eventualne odgovornosti za nezakonite propuste svih koji su svojim djelovanjem doveli Aluminij do duga većeg od 400 milijuna KM i na koncu do privremenog gašenja.

Predstavljena je i nova komunikacijska strategija HDZ-a BiH čija će provedba biti obavezna za sve stranačke dužnosnike, stoji u priopćenju stranke.

Dnevnik.ba

Tagovi: