StoryEditor

Ošamario Macrona, ide na sud: ‘Nisam razmišljao, reagirao sam impulzivno iz nezadovoljstva‘

Piše D  /  10.06.2021., 01:06h

Damien Tarel, zaljubljenik u srednjovjekovne borilačke vještine koji je ošamario francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, izaći će pred suca na suđenju po ubrzanom postupku u četvrtak.

- Tarel je priznao da je ošamario Macrona dok je predsjednik bio u posjetu regiji Drome na jugoistoku zemlje, ali je rekao istražiteljima da to nije unaprijed planirao - izjavio je lokalni tužitelj Alex Perrin.

Nezaposleni 28-godišnjak rekao je tijekom ispitivanja da je bio blizak s protuvladinim ‘žutim prslucima‘ - prosvjednim pokretom koji je poljuljao Macronovo predsjedništvo, te da ima ultradesničarska politička uvjerenja.

- On je tvrdio da je impulzivno djelovao izražavajući svoje nezadovoljstvo i da ‘nije razmišljao‘ - rekao je Perrin u izjavi kasno u srijedu.

Tarelov napad na predsjednika zapanjio je zemlju. Macron je kasnije rekao da je to bio izolirani incident te da su nasilje i mržnja prijetnja demokraciji.

Predsjednik je bio u posjetu regiji Drome na jugoistoku kako bi vidio ‘kako zemlja diše‘ nakon pandemije, manje od godinu dana prije sljedećih predsjedničkih izbora.

Tarelovi poznanici su rekli da on nije problematičan. Tužitelj je izjavio da nije član nikakve političke ni militantne skupine.

- Tarel je uhićen zajedno s još jednim muškarcem iz svog rodnog grada Saint-Valliera. Policija je pronašla oružje, primjerak Hitlerove knjige ‘Mein Kampf‘ i crvenu zastavu - međunarodni simbol komunističkog pokreta, u stanu drugog muškarca - kazao je Perrin. 

Drugi muškarac bit će optužen za ilegalno posjedovanje oružja, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 18:29