StoryEditor

OSA BiH nabavlja sustav za praćenje telekomunikacija

Piše D  /  14.05.2019., 10:05h

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) Bosne i Hercegovine provodi nabavku sustava za praćenje telekomunikacija, piše u Informaciji o realizaciji višegodišnjih projekata u institucijama BiH, a koju je Parlamentarnoj skupštini BiH dostavilo Ministarstvo financija i trezora BiH.

Kako je navedeno, u tijeku je realizacija projekata "Obnova voznog parka" i "Nabavka specijalne opreme", a raspoloživa sredstva za ove projekte na dan 1. listopad 2018. godine iznosila su dva milijuna KM, prenosi Klix.

Iz Ministarstva financija i trezora BiH navode da nabavka specijalne opreme nije realizirana u skladu s planiranom dinamikom zbog specifičnosti ispitivanja tržišta, što podrazumijeva pronalaženje specijalne opreme koja može zadovoljiti tražene zahtjeve, pored toga odabir mogućih rješenja dugo traje jer je oprema vrlo složena i skupa, također proces nabavke dugo traje s obzirom na to da se oprema nabavlja iz inozemstva te zbog ograničenog iznosa financijskih sredstava.

"U tijeku je provedba nabavke sustava monitoring telekomunikacija te će se najveći dio sredstava za nabavku specijalne opreme utrošiti u ovoj godini", piše u Informaciji Ministarstva financija BiH koja je upućena Parlamentarnoj skupštini BiH 1. ožujka 2019. godine.

Za projekat obnove voznog parka OSA-e potpisana su dva ugovora i isporukom svih vozila ovaj projekt bit će završen. U tabelarnom prikazu informacije navedeno je da je odluka o ovim projektima usvojena, ali da nije objavljena u Službenom glasniku BiH, a što je u skladu sa zakonom.

Ministarstvo financija i trezora BiH ističe kako je informacijom obuhvaćena realizacija višegodišnjih projekta zaključno s 30. rujnom 2018. godine, a da će realizacija višegodišnjih projekata s 31. studenog 2018. godine biti obuhvaćena Izvještajem o izvršenju proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu.

Informacija o realizaciji višegodišnjih projekata u institucijama BiH sačinjena je radi upoznavanja Vijeća ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH o problemima u realizaciji višegodišnjih projekata institucija BiH te s ciljem unapređenja ovog procesa, što će u konačnici rezultirati efikasnijim korištenjem odobrenih sredstava za ove namjene.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:42