StoryEditor

Oršić u momčadi kola Lige prvaka, nominiran i za igrača tjedna

Piše D  /  19.09.2019., 09:09h

Mislav Oršić (26) protiv Atalante (4-0) je odigrao utakmicu života.

- Mali Oršić. Tri komada. Ovo je nevjerojatno i sjajno. Imao je postotak kao Michael Jordan - rekao je Joško Jeličić u programu PlanetSporta i najbolje opisao večerašnju partiju sjajnog Oršića koji je pokazao da itekako zaslužuje mjesto u reprezentaciji, piše 24sata.hr.

Tri gola iz četiri udarca u okvir i hat-trick na Maksimiru bio je prvi jednog Dinamova igrača u Ligi prvaka, čime je novi hrvatski reprezentativac na diobi vrha ljestvice strijelaca sa Salzburgovim Erlingom Brautom Hålandom.

Sasvim očekivano i logično, Oršić se takvom predstavom uvrstio u momčad kola prema portalu SofaScore, na osnovu statističkih izračuna. 

Uz njega, na golu je Valencijin Jasper Cillessen, u obrani Kieran Trippier (Atlético), Joël Veltman (Ajax), Mats Hummels (Dortmund) i Nicolás Tagliafico (Ajax), u veznom redu Riyad Mahrez (Manchester City), Zlatko Junuzović (Salzburg) i Thiago Alcántara (Bayern), a u napadu Håland i njegov suigrač Hee Chan Hwang.

Nema igrača Barcelone i PSG-a, ali zato je tu jedan dinamovac. Kojeg je honororirala i Uefa uvrstivši ga u izbor za najboljeg igrača prvog kola s Hålandom, Marc-Andréom ter Stegenom iz Barcelone i Ángelom Di Maríjom iz PSG-a. Glasovati možete OVDJE.

- Ne znam što bih pametno rekao nakon ovakve utakmice. Mislim da je ovo naša najbolja utakmica u dvije godine i baš se dogodila u Ligi prvaka. U dobroj smo poziciji da nastavimo dalje i plasiramo se u drugi krug - rekao je Oršić nakon utakmice i dodao:

- Sretan sam zbog ta tri gola, ali momčad je odradila perfektan posao. Promijenili smo bili formaciju, iznenadili ih i sve je dobro prošlo. Imamo gust raspored ovaj mjesec, moramo nastaviti dalje raditi i idemo tako dalje, prenose 24sata.

Nenad Bjelica je iznenadio postavivši momčad s trojicom stopera.

- Sigurno se nisu nadali, prvi je put da smo igrali u ovoj formaciji i nisu znali kako napadati. Sad ćemo malo proslaviti, imamo malo gust raspored pa nema mjesta za neko veliko slavlje - zaključio je Oršić.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:19