StoryEditor
"dok je još bio nitko"

Orlando Bloom otkrio koliko je zaradio od uloge u LOTR-u: Ništa nisam dobio

Piše desk  /  02.05.2023., 18:23h

Gospodar prstenova jedna je od najuspješnijih franšiza svih vremena s ukupnom zaradom od 2.9 milijardi dolara, stoga bi bilo logično pretpostaviti da su i glumci iz trilogije zaradili popriličnu svotu novca.

Međutim, Orlando Bloom, koji je utjelovio lik vilenjaka Legolasa, u intervjuu s Howardom Sternom otkrio je kako njegov honorar nije ni blizu te cifre te da nije riječ čak ni o milijunskom iznosu, prenosi Index.hr.

Koliko je Bloom zaradio?

Bloom je u intervjuu priznao da je angažiran za ulogu u filmu "dok je još bio nitko", što je razlog njegovog, za holivudske uvjete, skromnog honorara.

"Ništa nisam dobio", rekao je voditelju, otkrivši da je njegov honorar iznosio 175.000 dolara te da je riječ o ukupnoj zaradi za sva tri filma.

Uloga koja mu je pokrenula karijeru

Legolas je bio jedna od Bloomovih prvih velikih glumačkih uloga koja mu je pomogla pokrenuti karijeru u Hollywoodu, koja je s vremenom postala iznimno uspješna.

Dakle, iako nije odnio kući velik novac za svoje sudjelovanje u kultnom Gospodaru prstenova, Bloom je priznao da je bilo vrijedno toga te da bi ponovio sve, čak i za manje novca.

"Najveći dar mog života. Učinio bih to opet za upola manje novca", izjavio je.

Uspješna karijera

Podsjetimo, Bloomova karijera u Gospodaru prstenova nije završila s trilogijom. Kasnije se pojavio u spin-off filmovima Hobit: Smaugova pustoš iz 2013. i Hobit: Bitka pet vojski iz 2014. godine.

Osim toga, osigurao je ulogu u dugogodišnjoj franšizi Pirata s Kariba koja mu je sigurno pomogla napuniti bankovni račun.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:37