StoryEditor

Organiziranjem prostitucije dnevno zarađivao tisuću maraka

Piše D  /  08.11.2017., 10:11h

Suđenje Kurtoviću se vodi iznova nakon što je u ovom predmetu, zbog duže pauze uzrokovane izostankom postupajuće sutkinje Rozite Šimić, odvjetnica Indira Karahodžić od Sudskog vijeća zatražila da se postupak protiv njenog klijenta ponovi.

Tako su na ročištu ponovo saslušane uposlenice hotela Imzit u kojem su djevojke Kurtovića pružale seksualne usluge klijentima, prenosi Faktor.

One su ranije Vijeću ispričale kako je Kurtović u hotel dovodio djevojke koje bi potom po nekoliko sati bile u sobama sa drugim muškarcima. Uslugu najma sobe za takozvani “dnevni boravak” od četiri sata plaćao bi obično Kurtović, a nekad se znalo dogoditi i da najam plate pratitelji djevojaka. Isticale su kako su Kurtovića u hotelu obično viđale u noćnoj smjeni.

Kurtović je zajedno sa Melisom Šehović i Omerom Nargalićem, te Nemanjom Jankovićem uhićen u policijskoj akciji kodnog naziva “Lipstick” 27. listopada 2015. godine.

Šehović i Kurtović su optuženi da su organizirali pružanje seksualnih usluga na području Sarajevske županije, dok su u odnosu na Nargalića optužbe odbačene, te je optužen za nedozvoljeno držanje oružja i municije. 

Janković, kao policijski uposlenik Policijske uprave Ilidža, optužen je da je znao za poslove Kurtovića, ali to nije prijavio već je koristio usluge djevojaka koje je ovaj  podvodio. 

Šehović je ranije, na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, osuđena na dvije godine zatvora uvjetno, s rokom kušnje od pet godina.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 05:30