StoryEditor

Oreščanin: Nije me strah, ne želim komentirati ‘pršut party‘

Piše D  /  14.12.2018., 01:12h

Ne osjećam pritisak, tu sam već dvije godine, imam Drugu ligu iza sebe i utakmice s Dinamom. Možda se nekome ne čini, ali to je isto seniorski nogomet. I ne osjećam neku posebnu tremu i uzbuđenje, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin uoči utakmice protiv Dinama, prenose 24sata.hr.

Siniša Oreščanin preuzeo je splitski klub prije nešto više od dva tjedna, a iza njega su tri utakmice. Uspješno je novi trener "bilih" apsolvirao Istru i Rudeš, ali i ispao iz kupa od Osijeka. Oreščanina u nedjelju čeka prvo sudjelovanje u najvećem hrvatskom derbiju.

Koliko će biti moguće nadigravati se protiv Dinama u ovom odnosu snaga?

- Mi ćemo pokušati, naravno da se pita nešto i protivnika. Mi radimo cijeli tjedan na adaptacijama na ono što nas očekuje na utakmici, i vjerujem da će to biti dobra utakmica. Ne bih se osvrtao na izostanke. Koga nema bez njega se mora i može, mi isprobavamo razne profile igrača, i pokušati ćemo napraviti da se to ne vidi. Dinamo računa na pobjedu, imaju jako širok kadar i neće imati problema ako izmijene momčad.

Kako komentirate ‘pršut party‘ vaših igrača?

- Klub se očitovao i iznio službeni stav, razgovarao sam s igračima nešto malo na tu temu, ali ovaj tjedan je fokus na Dinamu i nakon toga ćemo opet razgovarati na tu temu - rekao je kratko Oreščanin o skandalu u kojem su sudjelovali Andre Fomitschow, Stipe Vučur i Steliano Filip.

Kakav se osjećate pred pred veliki derbi?

Nisam još izašao na teren, ali vjerujem da ću imati dobar osjećaj. Vidjeli smo neke stvari u igri protivnika, kako mi to možemo osjetiti.... U toku tjedna smo dosta razgovarali, ali vjerojatno ćemo zadržati istu formaciju kao u prethodnim utakmicama.

Prvoj momčadi se na raspolaganje nakon dva mjeseca stavio Gambijac Hamza Barry, koji će sigurno biti od velike pomoći Oreščaninu ako bude zaigrao.

- O njemu imam jako pozitivno mišljenje, razgovaramo puno, on je onako, taman tu negdje, na granici spremnosti, još ćemo probati doći do najboljeg rješenja - rekao je Oreščanin pa spomenuo mlade igrače od kojih puno očekuje u budućnosti.

- Nije me strah, imam puno povjerenje u naše mlade igrače, to je jedna dobar test za dalje. Još je 18 kola nakon toga, puno je bodova u igri. Ovo nam je dobar test da vidimo gdje smo i što smo, i kad su u pitanju igrači. Ona će biti dobro ogledalo kako dalje, kako se ušuljati u borbu za Europu - rekao je trener "bilih".

Oreščanin nije htio odgovoriti na pitanje po što idu u nedjeljnoj utakmici, kao i na pitanje tko će biti kapetan. Hajduk je imao posljednjih mjeseci kapetansku trakavicu, a prema svemu sudeći, momčad bi i ovaj put na travnjaku trebao predvoditi Josip Juranović.

Utakmica između Dinama i Hajduka igra se u nedjelju na Maksimiru u 15 sati, a očekuje se velik broj Dinamovih navijača. Modri na tablici imaju čak 19 bodova više od Splićana, prenose 24sata.hr

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 01:51