StoryEditor

Orepić zloupotrijebio instituciju u BiH, pokreće se istraga

Piše D  /  03.07.2019., 05:07h

Zanimljivo, Orepić je tom prilikom koristio govornicu koja je namjenjena zastupnicima i izaslanicima Parlamenta FBiH, tako da bi se dalo zaključiti kako je Orepić boravio u službenoj posjeti. Provjerili smo u Parlamentu FBiH je li se radilo o službenoj posjeti, ali tamo su nam rekli kako nikakve službene posjete nije bilo. Postavlja se logično pitanje onda kako je moguće da je Orepić davao izjavu sa ove pozicije?

-Mi nismo imali najavljenu nikakvu službenu posjetu i ja ću osobno zatražiti da se pokrene istraga o tome kako je civil Vlaho Orepić davao izjavu za medije sa pozicije koja je namjenjena federalnim zastupnicima i izaslanicima, te gostima koji su u službenoj posjeti Parlamentu. Ovdje se radi o čistoj zlouporabi i pokušaju da se prikaže kako je ova posjeta bila službena. Oni koji su kreirali ovu priču valjda znaju zašto su željeli takvu poruku poslati javnosti – rekao je za Ero.tel predsjedavajući Doma naroda Federacije BiH Tomislav Martinović.

Martinović je rekao kako će se najavljenom istragom utvrditi tko je odgovoran za ovaj propust, te kako se u budućnosti ovakve stvari sigurno neće ponavljati.

-Zamislite sada da ja uđem bez ikakve najave u Sabor Republike Hrvatske, zauzmem govornicu, izjavim što želim za medije i odem. Ja mislim kako mi to ne bi bilo dopušteno učiniti. Trebamo se zapitati kako je moguće da civili daju izjave sa govornica koje su namjenjene zastupnicima i izaslanicima, tko im i iz kojih razloga dopušta da to čine. Istragom ćemo doći do odgovora na ova pitanja – zaključio je u izjavi za Ero.tel predsjedavajući Doma naroda FBiH Tomislav Martinović.

Dnevnik.ba

22. rujan 2021 13:36