Article_Top_970x250

Orepić ne zna ništa o Hrvatima u BiH i njihovim problemima

zamjenik ministra sigurnosti BiH

Orepić ne zna ništa o Hrvatima u BiH i njihovim problemima

srp 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

„Vlaho Orepić jedna je od posljednjih osoba koja može komentirati položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini i iznositi ocjene tko je odgovoran za takav položaj, a dok je obnašao značajnije dužnosti u Republici Hrvatskoj nije učinio ništa u tome smislu. Dapače“, rekao je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

On je komentirao današnju Orepićevu izjavu kako HDZ BiH i Dragan Čović ne predstavljaju bh. Hrvate te da je zbog njih loš odnos Hrvatske s BiH. Identičnu izjavu je prije dva dana dala nekadašnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor.  „Hrvati imaju svoje predstavnike, a gospodin Orepić je izmanipuliran. On zapravo i ne zna gdje žive Hrvati i što su naši problemi“, dodao je Krešić. 

Krešić je naveo i da se odnos bivše premijerke Kosor najbolje vidi na primjeru Tuzle.  "Kada je bila premijerka posjetila je Tuzlu ali se uopće nije susrela s Hrvatima Tuzle, nego je samo otišla primiti priznanje trećerazrednog lista koji je ugašen mjesec dana kasnije. Time je uvrijedila Hrvate Tuzle i kompromitirala poziciju premijerke RH", dodao je Krešić, prenosi Večernji.ba.

Dnevnik.ba