StoryEditor
mađarski premijer

Orban u Bruxellesu Zelenskom poručio da neće dobiti oružje

Piše desk  /  10.02.2023., 11:22h

Dolazak Volodimira Zelenskog na samit EU pozdravljen je gotovo jednoglasnim pljeskom. Jedan od rijetkih koji se nije pridružio bio je Viktor Orban, no na kraju je ipak prišao ukrajinskom predsjedniku na rukovanje.

Fotografiju rukovanja sa Zelenskim Orban je podijelio na svom službenom Twitter nalogu.

"Slušajući ukrajinskog predsjednika bilo mi je jasno da će se ovaj rat odužiti. Ne možemo očekivati ​​da će uskoro završiti. Iako mađarska vlada neće pomoći Ukrajincima oružjem, nastavit će im pomagati humanitarnom pomoći", rekao je Orban.

Zajedno s nekoliko drugih čelnika EU-a, Viktor Orban održao je u četvrtak razgovore licem u lice s Volodimirom Zelenskim u Briselu. Ukrajinski predsjednik sudjelovao je na samitu šefova država i vlada EU-a, gdje se susreo s čelnicima zemalja članica podijeljenih u četiri grupe.

Orban je bio dio iste grupe kao i čelnici Austrije, Hrvatske, Bugarske, Slovenije, Grčke i Cipra, a Zelenski ga je pozvao da posjeti Kijev.

Čelnici nekoliko država članica već su bili u Kijevu na bilateralnim razgovorima. Viktor Orban nije posjetio Kijev, ali šefica mađarske države Katalin Novak posjetila je Zelenskog u studenom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:19