StoryEditor

Orban: Liberalna mafija želi uvjeriti svijet kako se ništa ne može učiniti protiv migracija

Piše D  /  21.05.2019., 11:05h

Predstojeći izbori će odlučiti “prihvaćamo li to ili ćemo se izvući iz okvira onoga na što nas pokušavaju prisiliti”, rekao je Orban. “Većini Mađara diže se kosa na glavi kada čuju kako europski političari kažu da je migracija dobra, ali da mora biti bolje organizirana.”

Što se tiče porodiljnih subvencija, Orban je kazao kako se Vlada savjetovala s Bruxellesom o novom programu kako bi se izbjegao još jedan pravni postupak protiv Mađarske. Bruxelles je odbio odobriti plan, kazao je, navodeći rizik od nezakonitog državnog financiranja. “Naravno, kada je riječ o izdavanju kartica za migrante, ne postoji takav problem”, naglasio je mađarski premijer.

Kada su u pitanju ekonomski odnosi s Rusijom i Kinom, Orban je europsku politiku nazvao licemjernom. “Koristeći sankcije protiv Rusije, zapadnoeuropske su zemlje maknule su srednjoeuropske zemlje s ruskog tržišta i tako sebi raskrčile put”.

Zapadna Europa također kritizira suradnju između središnje Europe i Kine, ali njihova trgovina s Kinom raste u nevjerojatnoj mjeri, zaključio je Viktor Orban

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:35