StoryEditor

Orašje: Obilježen Dan 3. bojne Donja Mahala – Kostrč

Piše D  /  17.09.2018., 10:09h

Dostojanstveno i prigodno jučer  je obilježen „Dan III bojne Donja Mahala – Kostrč“ i tim povodom branitelji, pripadnici III bojne, članovi obitelji poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, dragovoljci i veterani domovinskog rata iz MZ Donja Mahala i Kostrč su upriličili Mimohod do kapele „Dusine“.

Prethodno je u crkvi UBDM u Tolisi služena sveta misa za poginule, a potom su branitelji iz D.Mahale započeli Mimohod od Spomen obilježja u D.Mahali, do spomen obilježja u Kostrču. Nakon što su položili vijenac i upalili svijeću za sve poginule branitelje, koloni su se priključili i kostrčki branitelji. Kolona s 50-ak branitelja nastavila je pješačenje do kapele „Dusine“ gdje je upriličeno polaganje vijenaca i opijelo, prenosi Radio Orašje.

Počast poginulim braniteljima među ostalim su iskazali načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, ministar branitelja u Vladi ŽP Marijan Kopić, predsjednik Skupštine ŽP Joso Marković, te predstavnici brojnih udruga iz Domovinskog rata.  Opijelo kraj spomen kapele za sve poginule branitelje predvodio je fra Perica Martinović i pri tom pročitao imena 40 poginulih branitelja i 17 civila iz MZ Donja Mahala, kao i 13 branitelja i 5 civila iz MZ Kostrč, poginulih u obrani svojih ognjišta.

U svojem kraćem obraćanju fra Perica je poručio da okupljanje branitelja mora da ostane tradicionalno, kao podsjećanje na dane hrabre borbe i zahvalnost prema poginulim braniteljima i svima koji su ostali živi.  -„Ovaj događaj je suosjećanje boli i žalosti s obiteljima poginulih branitelja, s njihovom djecom, roditeljima, braćom i sestrama. Ovaj čin je također i suosjećanje s ozlijeđenima i ranjenim živim braniteljima koji nose različite oblike invalidnosti kao posljedice rata i njihove spremnosti braniti rodnu grudu“, kazao je fra Perica Martinović i dodao, -Današnji susret je suosjećanje sa svima vama aktivnim sudionicima obrane iz ratnih vremena, što je na svima vama ostavilo duboke tragove, ako ne na tijelu, onda na duši i cijelom biću

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 16:59