Article_Top_970x250

Optužnica protiv Tomislavgrađanina zbog izazivanja prometne nesreće u Šujici

Županijsko tužiteljstvo u Livnu

Optužnica protiv Tomislavgrađanina zbog izazivanja prometne nesreće u Šujici

svibnja 10, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Županijsko tužiteljstvo u Livnu podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg I. M. iz Tomislavgrada zbog izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama u Šujici.

Prema navodima optužnice, I. M. se tereti da je 27. siječnja 2018. godine oko 20 sati, na magistralnoj cesti M16, Kupres-Livno, u mjestu Šujica, općina Tomislavgrad, postupio suprotno Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini, na način da je teretnim motornim vozilom "Man", na koje je bilo zakačeno priključno vozilo, poduzeo radnju uključivanja u promet na navedenu magistralnu cestu, s parking prostora, polukružnom vožnjom unatrag, a da se nije prethodno uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, prenosi Fena.

Priključnim vozilom u potpunosti je izašao na desnu kolnički trak gledano iz smjera Kupresa, a u tom trenutku je iz smjera Kupresa, naišlo vozilo marke Golf II, kojim je upravljao I. Ć. iz Šujice.

Golf je prednjim dijelom udario u gume i podvozje priključnog vozila, a u nesreći je I. Ć. zadobio teške tjelesne ozljede uslijed čega je preminuo.

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za 21. svibnja 2018. godine zakazao ročište radi izjašnjenja krivnje u kaznenom predmetu protiv optuženog.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250