StoryEditor

Optuženik na sudu u Beogradu izašao za govornicu i prerezao si vrat

Piše D  /  20.11.2019., 12:11h

Kako se navodi, tijekom suđenja takozvanoj "Valjevskoj grupi“ pred Specijalni sudom u Beogradu, jedan od optuženih je sebi prerezao vrat pred svima u sudnici, prenosi RSE. Incident se, kako javlja Javni servis Srbije dogodio oko 10 sati i 10 minuta, a ozlijeđeni muškarac je prevezen na Vojno medicinsku akademiju (VMA).

Z. J. se javio za riječ, izašao za sudsku govornicu, iz džepa izvadio oštar predmet i pokušao izvršiti samoubojstvo.

Incident se dogodio oko 10.10, a ozlijeđeni muškarac je prevezen na VMA. Kako pišu mediji, u pitanju su površinske ozljede, a on je nakon zbrinjavanja pušten. Tanjug prenosi da je Z. J. nanio sebi ozljedu metalnim predmetom od jednog centimetra koji nije detektiran na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine.

Glasnogovornica suda Tatajana Tešić precizirala je da je Z. J. sebi nanio površinsku ranu, dok ga je pravosudna straža spriječila u daljem samoozljeđivanju.

"Valjevska grupa" je uhićena 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza kaznenih djela, a prvostupanjsko suđenje je i dalje u tijeku.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubojstva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznudu i nanošenja lakih i teških tjelesnih ozljeda i iznudu novca, piše rts.rs.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:07