StoryEditor

Optuženi za vrijeđanje stradale hrvatske djece u Vitezu ide u sudnicu idući tjedan

Piše fena  /  28.03.2024., 13:39h

U Sudu Bosne i Hercegovine narednog tjedna će se o krivnji izjasniti Samir Nukić, optužen za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti počinjene objavama na društvenoj mreži Facebook u kojima je vrijeđao djecu stradalu 1993. u Vitezu.

Ročište na kojem je planirano da se Nukić izjasni o krivnji zakazano je za četvrtak, 4. travnja, potvrđeno je za Detektor.

Ovo je druga optužnica koju je Državno tužiteljstvo podiglo, a Sud potvrdio po članu zakona koji je dopunjen i izmijenjen 2021. godine.

Kako je ranije priopćeno, Nukić se tereti da je sredinom prošle godine, za vrijeme obilježavanja stradanja osmero djece u Vitezu – koja su 1993. ubijena eksplozijom granate na igralištu, nakon posjeta visokog predstavnika spomeniku ubijenim – javnim objavama na društvenoj mreži Meta – Facebook, sa svog mobilnog telefona i korisničkog broja upućivao psovke i izraze mržnje prema stradaloj djeci hrvatske nacionalnosti.

Nakon upozorenja drugih korisnika društvene mreže, navodi se, on je “ponovo više puta iznosio psovke i uvrede prema žrtvama”.

Detektor je u emisiji “TV Justice” u projektu “Zaboravljene žrtve rata” donio priču o zločinu u kojem je 1993. godine stradalo osmero djece u Vitezu, za koji nitko nije odgovarao.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 08:35