Article_Top_970x250

Optuženi za krijumčarenje marihuane priznao krivicu

priznanje

Optuženi za krijumčarenje marihuane priznao krivicu

stu 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Optužen za pripadništvo organiziranoj grupi ljudi za međunarodno krijumčarenje opojne droge marihuane Dragan Šarenac (1981), sporazumno je priznao krivicu za sudjelovanje u kaznenom djelima organizirani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi je, u prisustvu odvjetnika i postupajućeg tužitelja, potpisao sporazum kojim u potpunosti priznaje izvršenje kaznenih djela za koja ga tereti optužnica.

Tužitelj je suglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, kao i da mu se oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela, među kojima su mobilni telefoni i pakovanje privremeno oduzete opojne droge u pretresu od približno 1 kg, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Predložena kazna je u skladu s ulogom optuženog u izvršenju kaznenih djela za koja se tereti.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi se obavezao da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom kaznenom predmetu i o svim izvršiteljima, saizvršiteljima i sudionicima u izvršenju kaznenih djela iz optužnice koji su mu poznati, kao i o kaznenom djelima u kojima su sudjelovali.

Optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem i obavezuje se da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH. Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, priopćeno je.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250