StoryEditor

Opet nije imao sreće: Dalića će dočekati ono čega se najviše pribojavao

Piše D  /  08.06.2019., 09:06h

Izbornika Zlatka Dalića u subotu će u Osijeku dočekati ono čega se najviše pribojavao, visoka temperatura. Najava kaže da će u tom slavonskom gradu oko 15 sati biti 28 stupnjeva, međutim jasno je svima da će na poslijepodnevnom suncu to iznositi barem pet ili šest celzijevaca više.

Tako je sreća izborniku hrvatske reprezentacije opet okrenula leđa, a volio bi Dalić itekako da se vrijeme malo smilovalo i da je ova subota osvanula kao nešto hladniji lipanjski dan.

Jer u takvim vremenskim uvjetima neće biti lako dati svoj maksimum, a za Vatrene je ključno da danas  osvoje tri boda, i to na miran i uvjerljiv način kako bi uoči nastavka kvalifikacija s vrata skinuli pritisak. Još neka se na sve nadoveže vlaga u zraku i sparina.

Uostalom, pamtimo svi koliko se Hrvatska mučila u Osijeku protiv Senegala prije točno godinu dana, pa utoliko i ne čudi što je Dalić u najavi utakmice digao glas zato što je netko odlučio da se igra u najnezgodnijem terminu.

Taj netko zapravo je bila UEFA koja donosi odluku o terminima odmah nakon ždrijeba, naravno povedena logikom da su marketinška prava iznad svega, no ostaje pitanje je li tu HNS mogao što poduzeti.

U svakom slučaju, pogrešno što je, primjerice, Škotima omogućeno da igraju u eltinome TV terminu, u 20:45 sati, u Glasgowu na 12 stupnjeva, dok je svjetskim doprvacima nametnuto da se bespotrebno kuhaju i peku, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:54