Article_Top_970x250

Općinski sud u Livnu odredio pritvor muškarcu koji je prijetio bivšoj supruzi

do 3. srpnja

Općinski sud u Livnu odredio pritvor muškarcu koji je prijetio bivšoj supruzi

lip 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva u Livnu , Općinski sud u Livnu je osumnjičenom 39-godišnjem M. T. iz Drvara odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti.

Kako navode iz Tužiteljstva, osumnjičenom se stavlja na teret da je 2. lipnja 2019. godine u večernjim satima, putem mobitela, sa skrivenog broja, nazvao bivšu suprugu i istoj ozbiljno zaprijetio, rekavši joj da će i nju i njenog partnera uhvatiti i ubiti, a što je kod oštećene izazvalo veliko uznemirenje i strah.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Općinskom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će počiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Prema rješenju Općinskog suda u Livnu, pritvor protiv osumnjičenog M. T. može trajati do 3. srpnja 2019. godine. 

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250