StoryEditor

Općine Kiseljak i Fojnica zajedno u borbi protiv korupcije

Piše D  /  10.01.2019., 11:01h

Riječ je o projektu ‘‘Izgradnja kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina/gradova na izradi akcijskog plana za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou‘‘. Projekt se uz podršku USAID-a realizira u suradnji s Antikorupcijskom mrežom u BiH, Account-om te Udruženjem Aldi iz Goražda.

Izradi dokumenta, pored Općine Kiseljak, pristupila je i Općina Fojnica, te su ove dvije instuticije ujedno i dvije od 35 općina u Federaciji BiH koje su u protekle tri godine krenule s izradom projekta u borbi protiv korupcije.

Akcijski plan za borbu protiv korupcije usklađen je državnom i županijskom strategijom za borbu protiv korupcije a "Iako ne postoji jedinstven recept za borbu protiv korupcije na lokanom nivou, izrada antikorupcijskih akcijskih planova pokazala se kao dobar preventivni format koji predstavlja poštivanje preporukama koje su definirane u državnoj strategiji borbe protiv korupcije za razdoblje 2015 - 2019. godina" stoji na stranici Općine Kiseljak, koja pak u izvješću s ovog sastanka dalje navodi kako je Memorandum zaključen na razdoblje od šest mjeseci, te kako tek slijedi definiranje aktivnosti, radne grupe i izrada plana djelovanja koji će pak biti dostavljeni Vijeću i načelniku na usvajanje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:55