StoryEditor

Općina Vitez podržala projekt obnavljanja starih romskih zanata

Piše D  /  03.12.2018., 02:12h

Iz Udruženja Roma "Jačanje – Zuralipe", koje je nositelj ovog projekta, istakli su kako zadnjih godina nema dodira sa starim zanatima te da je nekada u romskom naselju Sofa u Vitezu bilo 27 osoba koje su se time bavile, prenosi Fena.

Projekt je, u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na zapadnom Balkanu (ReLOaD), prepoznao i podržao UNDP te Općina Vitez što, kako navode iz te općine, predstavlja nastavak nastojanja i ulaganja u obrazovanje Roma.

Prema riječima predstavnika Udruženja Roma "Romano-Zuralipa" Sabahudina Tahirovića, ovaj projekt je od izuzetnog značaja za romsku zajednicu jer na svaku radionicu dolazi sve više mladih i sve više djece se uključuje u ovaj vid obrazovanja.

Naglasio je kako je veliki broj romske djece i mladih sklonjeno s ulice i usmjereno u obrazovanje, što je najveći uspjeh ovog projekta.

Održivost projekta ‘Obnavljanje starih romskih zanata kao preduvjet za razvoj turizma‘, osigurat će partnerstvo s lokalnim poduzećima, a prodajom proizvoda osigurat će se poboljšanje uvjeta života romske populacije, priopćeno je iz Općine Vitez.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:43