Article_Top_970x250

Općina Vareš donirala vozilo bihaćkim vatrogascima

moralna podrška

Općina Vareš donirala vozilo bihaćkim vatrogascima

kol 29, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević posjetio je danas Bihać i Gradskoj vatrogasnoj službi predao višenamjensko vozilo, kao znak podrške svim stanovnicima grada na Uni, koji se već više od godinu dana suočavaju s posljedicama situacije s migrantima i izbjeglicama.

"Samo znak moralne podrške građanima Bihaća, jer ako mala općina poput Vareša može pomoći u ovoj situaciji, onda je jasna poruka svima u Bosni i Hercegovini. Želimo jednostavno biti primjer drugima, a naročito nadležnim državnim institucijama, od kojih napokon očekujemo konkretne poteze", rekao je Marošević.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i vatrogasci u ovom gradu ističu važnost ove donacije, ali i moralne i prijateljske podrške koja svo vrijeme trajanja situacije s migrantima i izbjeglicama u ovom dijelu BiH, stiže iz Vareša.

"Skoro dvije godine se nosimo s velikim problemom bez podrške državnih institucija, ali barem na svu sreću, s nama su prijatelji iz brojnih lokalnih zajednica. Ne tražimo novac, nego ozbiljan angažman i pristup države i Evropske unije, kako bi se krenulo s rješavanjem ovog problema", dodao je Fazlić.

Višenamjensko vatrogasno vozilo s cisternom pridruženo je voznom parku bihaćkih vatrogasaca i upotrebljavat će se prilikom intervencija na manjim požarima i prilikom snabdijevanja vodom privremenih prihvatnih kampova.

Dnevnik.ba