StoryEditor
projekt

Općina Tomislavgrad sudjeluje u izgradnji spomen-parka Kati Šoljić u Vukovaru

Piše desk  /  01.09.2022., 12:19h

Općina Tomislavgrad je prva općina u BiH kojoj je ponuđeno sudjelovanje u ovom projektu

Općinski načelnik Ivan Buntić sastao se danas s predstavnicima Udruge 4. gardijske brigade: Mirkom Čondićem, Hrvojom Pupićem, Mirkom Ivančićem i Zdravkom Galićem.

Na sastanku se razgovaralo o inicijativi pokrenutoj od strane ove udruge o izgradnji spomen-parka Kati Šoljić u Vukovaru, simbolu patnje ali i hrabrosti, čija su četiri sina stradala za hrvatsku slobodu i samostalnost hrvatske države (četiri Katina brata su stradala u Drugom svjetskom ratu).

Projekt je zamišljen kao svehrvatski i podržale su ga različite općine, gradove, županije, te institucije u Hrvatskoj, a spomen obilježje će se graditi na Mitnici, čijom je obranom zapovijedao jedan od Katinih sinova.

Općina Tomislavgrad je prva općina u BiH kojoj je ponuđeno sudjelovanje u ovom projektu i načelnik Buntić je s radošću prihvatio sudjelovanje Općine Tomislavgrad. Svečano otvorenje je predviđeno 17. studenog ove godine, a na otvorenju će svijeće upaliti predstavnici svih navedenih koji su pomogli njegovu izgradnju, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:37