Article_Top_970x250

Općina Tomislavgrad rješava problem stanovanja socijalno ugroženih

HBŽ

Općina Tomislavgrad rješava problem stanovanja socijalno ugroženih

svibnja 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općina Tomislavgrad nabavlja četiri kontejnera za stanovanje socijalno ugroženim obiteljima s područja ove općine, a koji posjeduju EU certifikat.

Nabavka kontejnera za stanovanje je povezana s pričom s početka godine, a u kojoj se navodi kako tri generacije; baka, majka i dvije maloljetne djevojčice žive u trošnoj baraci, bez struje, bez sanitarnog čvora i s kartonima na prozorskim otvorima u centru Tomislavgrada, prenosi Fena.

Zbog uvjeta u kojima žive, skupina žena, čija djeca idu u školu s djevojčicama, polovinom prošle godine javno su apelirale na općinske vlasti i građane da se iznađe neko rješenje kako obiteli u takvim uvjetima ne bi više živjela.

Pošto je baraka bila u takvom stanju da nije bila više bile za renoviranje i daljnja ulaganja, načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin je tražio način riješavanja problema ove obitelji ali i ostalih ugroženih obitelji koji su u sličnim situacijama te se donijela alternativna odluka o nabavci kontejnera za stanovanje.

Tim povodom, povjerenstvo za provođenje postupaka javne nabave Općine Tomislavgrad otvorilo je u ponedjeljak jedinu pristiglu ponudu na natječaj za nabavu četiri kontejnera za stanovanje.

Pristigla je ponuda tvrtke Asia d.o.o. iz Kozarske Dubice s iznosom od 51 000 maraka i rokom isporuke od dvadeset dana.

Slijedi detaljna provjera priložene dokumentacije nakon koje će Povjerenstvo donijeti konačnu odluku, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad. 

Da Općina Tomislavgrad brine o najosjetljivijoj socijalnoj populaciji potvrđuju činjenice iz ranijih godina kada su uz pomoć Centra za socijalnu skrb i uz pomoć Humanitarne udruge "Kap ljubavi”, riješili problem još nekoliko teških socijalnih slučajeva tako što su im izgrađene stambene jedinice za stanovanje.

Dnevnik.ba