StoryEditor

Općina Ravno se brutalno obračunala s psima lutalicama

Piše D  /  17.03.2018., 08:03h

Općina Ravno u Hercegovini odučila se na brutalan način riješiti pasa lutalica. I ne samo lutalica.

Prije tjedan dana izvjesili su obavijest u kojem poručuju svim stanovnicima naselja Ivanca da će se 15. i 16. ožujka "vršiti uklanjanje pasa lutalica od strane ovlaštenog lica, a po odobrenju načelnika Općine Ravno".

U obavijesti su svim vlasnicima pasa poručili da u te dane pse vežu i ne puštaju van dvorišta jer će "u protivnom biti uklonjeni bez ikakve odgovornosti".

Da su monstruozan plan proveli u djelo, pokazuju i uznemirujuće fotografije i video koje je jedan od mještana objavio na Facebook stranicama Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, prenosi Index.

Još jednom upozoravamo da su fotografije i video vrlo uznemirujući. Pokazuju više mrtvih pasa koji su odbačeni na divljem odlagalištu otpada. Psi su pobacani u vreće iz kojih vire šape i drugi dijelovi nesretnih životinja.

Mještanin je napisao i da su vlasti hercegovačke općine ubile i njegovog psa, i to 50 metara od kuće.

"Evo da vidite kako općina Ravno - Hercegovačko neretvanska županija rješava pse lutalice po kratkom postupku i baca na deponij. Od ovih pasa je jedan moj koji je ubijen 50 metara od moje kuće. Na slikama je šest pasa koje su bacili na udaljeno mjesto, ali smo ih uspjeli naći, a ubijeno ih je blizu 15. Dijelite molim vas što više da ljudi vide a možda dospije i do medija pošto je ovo što su uradili kažnjivo zakonom", stoji u njegovoj objavi.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:45