StoryEditor

Općina Prozor-Rama dodjeljuje najviše i najveći iznos stipendija u okruženju

Piše D  /  06.03.2020., 11:03h

Redovite isplete zagarantirane su im današnjom potpisivanjem ugovora koje je upriličeno za sve dobitnike stipendija u akademskoj 2019./2020. u prostorijama Doma kulture, Kulturno sportskog centra Prozor-Rama.

Načelnik Jozo Ivančević je kazao kako ova općina vodi veliku broju o mladima i obrazovanju, kao temeljima boljeg društva. Dodijeljene stipendije, kako je naglasio isplaćuju se deset mjeseci u iznosima od po 150 KM što iznosi ukupno 1500 KM za svakog studenta, što znači da se iz općinske blagajne isplaćuje tijekom godine ukupno 250.500 KM, prenosi Ramski vjesnik.

"Ja mogu kazati da Općina Prozor-Rama u okruženje daje najviše sredstava za studiranje studenata i najveći broj stipendija s čime se ponosimo. Moram kazati i kad završite svoje fakultete da je Općina omogućila stažiranje da vam olakša brže zapošljavanje. Netko će od vas ostati ovdje raditi, netko ići dalje, ali ja vjeruje da među vama ima onih koji će nastaviti razvijati općinu i graditi infrastrukturu. Možda za 20 ili 30 godina oni koji su otišli budu se vraćali. Mi sada stvaramo jednu klimu i pravimo infrastrukturu, a na vama je da nastavite ostvarivati te planove, kako bi ovo bilo što ljepše mjesto za življenje", kazao je načelnik Ivančević.

Pored stipendiranja studenata, kako je kazao Općina Prozor-Rama iskazuje brigu za mlade i tako što plaća prijevoz za sve učenike osnovnih škola i Srednje škole Prozor i osigurava plaćen pripravnički staž od 300 KM mjesečno.

Da Općina Prozor –Rama daje naviše stipendija i izdvaja najveće iznose sredstava za studente pokazuje i usporedba stipendija koje dodjeljuju gradovi i općine u okruženju, koje su uglavnom po 100 KM mjesečno kroz 10 mjeseci: Grad Široki Brijeg stipendira 65 studenata, Posušje 27, Ljubuški 65 studenata po 750 KM po studentu, Grude 11, Livno 80, Tomislavgrad je prošle godine dao 26 stipendija, a za ovu akademsku natječajna procedura je u tijeku za 35 studenata i za uspješne studente, invalide i bez oba roditelja, Jablanica dodjeljuje 159 stipendija, Konjic 196, a od toga za prvu godinu po 100 KM, a za drugu i više po 130 KM, Gornji Vakuf-Uskoplje daje 100 stipendija. Ova usporedba govori da općina Prozor-Rama dodjeljuje najviše i najveći iznos stipendija u okruženju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:03