Article_Top_970x250

Općina Ključ proglasila izvanredno stanje: Poplavljeni putevi, nivo Sane i dalje raste

elementarna nepogoda

Općina Ključ proglasila izvanredno stanje: Poplavljeni putevi, nivo Sane i dalje raste

svibnja 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Klix.ba

Općina Ključ proglasila je izvanredno stanje nakon što su se rijeke Sana i Sanica izlile iz svojih korita. Putevi su zatvoreni za sav promet, voda nije za piće, a nastava je obustavljena do daljnjeg.

Na putnom pravcu Ključ-Humići dio puta je zatvoren za sva vozila, a na putnom pravcu Sanica-Donja Sanica kod benzinske pumpe Čavkunović uslijed izlijevanja rijeke Sanice djelomično je obustavljen promet. 

"Daje se upozorenje za putni pravac Velagići-Sanica uslijed mogućih klizišta na dionici puta u Rijeci. Služba civilne zaštite od jučer je na terenu te su cijelu noć obilazili kritična područja. Na gradskoj plaži Alina luka, Sana je izašla iz korita i prijeti plavljenju objekata Kajak kanu kluba Ključ", kazali su iz Općine Ključ.

Od 7 sati jutros nivo rijeke Sane je porastao za novih 5 centimetara. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite i Crvenog križa koji pomažu građanima.

Gradski vodovod upozorio je građane da ne konzumiraju vodu iz slavine jer je zbog poplava zamućena. Za sada je opskrba strujom uredna, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250