StoryEditor

Opća mobilizacija u mostarskim džamijama za tzv. probosanske stranke

Piše D  /  11.12.2020., 03:12h

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić objavio je na društvenim mrežama video iz Mostara u kojem govori o situaciji gdje ispred džamije vjernicima dijele promotivni materijal koalicije Sve za Mostar koju predvodi SDA.

Kako je rekao Hadžikadić, ispred džamije je nakon džuma-namaza vjernicima dijeljen magazin koji je promovirao kandidate koalicije Sve za Mostar, prenosi sarajevski Klix.

"Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim napolju dijele magazin Stav. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM, ali sada se dijeli besplatno. Stav promovira koaliciju Sve za Mostar koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebalo da su zajedno, nikada, u interesu građana, države i vjere", rekao je Hadžikadić.

Kako ističe, vjerski poglavari moraju odgovarati zbog toga što su prodali vjeru politici.

"Vjerske zajednice su pod ogromnim utjecajem određenih političkih organizacija i za to treba da odgovaraju i najviši vrhovi vjerskih organizacija, jer su dozvolili da se tako nešto proda dnevnoj politici. To nije u korist države, a ni u korist vjere", poručio je Hadžikadić.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 00:11