StoryEditor

Opasno po život: Građani strahuju od dotrajalih bandera

Piše D  /  09.03.2021., 08:03h

Drvene bandere, nakrivljene i dotrajale, slika je koja bode oči u mjestu Gornji Štrpci kod Prnjavora. U naselju Jusupović neke su tako blizu kuća da postoji strah da će se na njih i srušiti.

“Na banderama su grane koje ugrožavaju sigurnost prijenosa električne energije. Čim počne nevrijeme odmah nestane struje po dva, tri sata, a to ugrožava i domaćinstvo. Može stradati hladnjak, televizor ili može doći do spoja električne instalacije”, kaže Velemir Simeunčević.

Ovi problemi naveli su Simeunčevića da se obrati direktoru Elektrodistribucije u Prnjavoru i zatraži pomoć.

“Bio sam osobno kod direktora Petrovića i odnio sam slike, rekao mu gdje se nalaze, na kojoj lokaciji. Gospodin Petrović je sve popisao i rekao da će to biti riješeno u roku od 15 dana. Evo prošlo je četiri mjeseca, na istom je sve kako je bilo”, kaže Simeunčević.

Nakon četiri mjeseca, novo obećanje iz Elektrodistribucije Prnjavor. Nadležni u Terenskoj jedinici Prnjavor su izvršili pregled na niskonaponskoj mreži koja obuhvaća dvije trafostanice, te je tom prilikom utvrđeno da je potrebno izvršiti zamjenu ukupno osam stupova.

S obzirom na stanje mreže na području općine Prnjavor, količine zahtjeva i potreba, terenske ekipe nisu uvijek u mogućnosti u vrlo kratkom roku odgovoriti na sve zahtjeve. Što se tiče konkretnog zahtjeva kupca Simeunčević Veljka, poslan je dio stupova za zamjenu, a tijekom ovog tjedna bit će izvršena sanacija mreže, priopćeno je iz Elektrodistribucije Prnjavor.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 19:15