Article_Top_970x250

Opačak za Dnevnik.ba: Izetbegović, Komšić i drugi već rade sve ono pobrojano u bošnjačkom memorandumu

O MEMORANDUMU BOING

Opačak za Dnevnik.ba: Izetbegović, Komšić i drugi već rade sve ono pobrojano u bošnjačkom memorandumu

sij 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Screenshot

Dnevnik.ba danas je objavio svojevrsni bošnjački memorandum u kojem je opisano na koji način se planira pokoriti hrvatski narod u BiH. Objavu memoranduma "Boing" za Dnevnik.ba je komentirao novinar portala Direktno.hr Marijan Opačak. Njegov komentar prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

Ne znam što bih rekao na ovo. Mislim kako se netko malo zanio s memorandumom SANU-a pa ga uobličio da odgovara muslimanskim željama.

Ako ovako nešto postoji od 1999. godine i već se pojavljivalo u javnosti onda treba postaviti pitanje kako se tek sad pojavilo, tko mu je autor i zbog čega se do danas šutjelo o tom memorandumu. Naravno gledajući sve ovo na jednoj stranici tekst je jako izazovan i zavodljiv, ali iako je dokument, usudio bih se reći sto posto lažan, vrijedi ga pročitati, bar kao opomenu Hrvatima u BiH ali i nama iz Hrvatske.

Iako je tekst očita izmišljotina zapravo je jedna od boljih analiza političkog položaja hrvatskog naroda u BiH i odnosa s muslimanskim političarima i mogao bi kao takav poslužiti hrvatskim političarima u nastojanjima za poboljšanjem statusa našeg naroda u BiH.

Međutim, činjenica jest kako Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, Bakir Izetbegović i drugi muslimanski političari već godinama i bez memoranduma i nekog posebnog plana ovo ionako radili i danas rade i da su u muslimansku propagandu upali više oni političari iz Hrvatske koji su medijski više prisutni nego što imaju stvarne moći ili biračke potpore na političkoj sceni poput Jadranke Kosor i Vesne Pusić, Ive Josipovića i sličnih.

Tako da mislim kako dokument treba uzeti kao jednu relativno dobru i britku analizu, a ne kao nekakav masonsko-muslimanski plan. Dobra je opomena našim političarima i u Hrvatskoj i u Herceg-Bosni. - kazao je Opačak.

I. C. / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250