StoryEditor

OO HDZ BiH Rama: Komšić nije naš predsjednik, pozivamo načelnika da se izjasni

Piše D  /  19.10.2018., 08:10h

Kao što je poznato, po treći je put za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, većinom bošnjačkim glasovima, izabran zlatni ljiljan Armije BiH Željko Komšić. Na takav izbor iz dana u dan pristižu negativne reakcije različitih institucije,  hrvatskih općinskih načelnika, te predsjednika općinskih vijeća općina Središnje Bosne. Budući da su, prema rezultatima spomenutih izbora, u našoj općini potporu dobili legitimni predstavnici hrvatskih stranaka Dragan Čović s 2456 i Diana Zelenika s 1604 glasa, izražavamo čuđenje zbog šutnje naše općinske vlasti.

Imajući u vidu gore navedeno, Predsjedništvo OO HDZ BiH Rama je održalo izvanrednu sjednicu na kojoj se pridružilo stavu hrvatskih načelnika i predsjednika općinskih vijeća da Željko Komišić ne predstavlja hrvatski narod u tročlanom Predsjedništvu BiH, te ga kao takvoga ne smatra legitimnim predstavnikom Hrvata u navedenom organu.

Isto tako koristimo prigodu pozvati općinskog načelnika da se pridruži hrvatskim načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća koji su Željka Komšića proglasili nepoželjnim u svojim lokalnim sredinama, priopćeno je iz 00 HDZ BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:11